Ons werk

CityD bestaat ruim 15 jaar en was bij aanvang gangmaker op vlak van centrummanagement, kernversterking en detailhandelsbeleid.
Vandaag focust CityD zich in België en in Vlaanderen op de integrale ondersteuning en een A-tot-Z-begeleiding van steden en gemeenten, handelaars, ontwikkelaars en andere marktpartijen bij de realisatie van beleids-, investerings- en vestigingsbeslissingen. Van pril onderzoek over strategische keuzes tot gedurfde actieplannen voor stedelijke functies of projecten, dat is de weg die CityD bewandelt. De projecten geven meer informatie over ons werk.


Centrummanagement en leegstandsbestrijding Aarschot

CityD is sinds 2019 actief in de stad Aarschot en voert er ook op vandaag nog het centrummanagement uit.Dit jaar ligt het accent vooral op een doorgedreven aanpak van de leegstand in Aarschot en kwam Aarschot onlangs in de kijker met het initiatief ‘Win je zaak’ A-Z.

Citymarketing Oudsbergen

Oudsbergen is een jonge fusiegemeente in Limburg . In het citymarketingplan gaven we vorm aan de krachtige en verbindende identiteit in positioneringsworkshops.

Masterplan centrum Oostkamp

De ontwikkeling van het Masterplan centrum Oostkamp werd door CityD gevoerd op vlak van detailhandelsvisie.

Kantorenstudie stad Kortrijk en regio Leiedal

Het marktsegment ‘kantoren’ maakt een belangrijk onderdeel uit van het werken in Kortrijk en omgeving, maar het is ook een markt die in continue verandering is. De stad Kortrijk en de intercommunale Leiedal vroegen CityD en JLL (Jones Lang Lasalle) om dit marktsegment onder de loep te nemen.

ENA Poort West-Limburg

De studie ‘Ruimtelijk-economische strategie voor de ENA-cluster Poort West-Limburg’, maakten we in opdracht van de Vlaamse overheid, departement omgeving.

De Vitrine – inspiratieplatform voor bedrijvige kernen

De Vitrine is hét inspiratieplatform van VLAIO voor iedereen die meebouwt aan de bedrijvige kernen van de toekomst.

Herbestemming Klooster Colen

Hoe kan een klooster uit 1438 relevant blijven? In de herbestemming krijgt het authentieke gebouw een hedendaags gebruik.

Stedenbouwkundige verordening in Schoten

Schoten had al een strategisch-commercieel plan, wist dus waar ze de accenten kon en moest leggen en wilde dan de volgende stap zetten naar uitvoering van beleid. Dit werd een stedenbouwkundige verordening.

Tongeren zoekt AmbioriX-factor

Met het nieuwe project ‘Ondernemen met karakter’ verbindt de stad Tongeren de eigenschappen van de Tongenaar met de handelaars.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x