Kantorenstudie stad Kortrijk en regio Leiedal

De stad Kortrijk en Intercommunale Leiedal hebben CityD en JLL (Jones Lang Lasalle) aangesteld om een kantorenmarktonderzoek uit te voeren. De bevindingen uit het onderzoek geven inzicht in de werking van de kantorenmarkt in Vlaanderen, de regio en de stad Kortrijk.  

Het zijn vooral de tendensen en bevindingen van de economische en marktactoren die in deze studie in kaart worden gebracht. Het laat je zien hoe je je kan onderscheiden van de concurrentie, wie potentiële klanten zijn en hoe je deze klanten kunt aantrekken. 

Hoe doen we dit?  

Cijfers verzamelen, tendensen noteren en zicht krijgen op de kantorenmarkt om nu en in de toekomst onderbouwde beleidsbeslissingen te kunnen nemen. Deze studie is dus een marktonderzoek, maar geen beleidsvisie an sich.  


Driedelige doelstelling 

  • Inzicht verkrijgen in het aanbod, de werking en noden van de kantorenmarkt wereldwijd, in Vlaanderen en op maat van de stad en de regio. 

  • Kansen detecteren en aanbevelingen opstellen op maat van de kantorenmarkt in de 
    Leiedal-regio en de stad Kortrijk, in lijn met de beleidsambities.  

  • Visievorming hoe Kortrijk en specifieke sites in Kortrijk geprofileerd kunnen worden in de kantorenmarkt. Met aandacht voor de identiteit van deze plaatsen en wat de randvoorwaarden zijn om de juiste ondernemer op de juiste plek te krijgen.

    Dit project kadert binnen onze activiteiten omtrent vastgoed en gebiedsontwikkeling. CityD begeleidt overheden en administraties om gemeenten aantrekkelijk te maken voor bezoekers en bewoners.  

    Heb je zelf ook nood aan advies of wil je kennis maken met onze experts?

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x