Toerisme & Leisure


Over toerisme & leisure
Steden en gemeenten zijn al langer geëvolueerd van productie- naar consumptiecentra waar het toeristisch-recreatief gebeuren hoe langer hoe meer een centrale plaats inneemt. Het verzorgingsapparaat van een stad biedt ons niet alleen de mogelijkheid om te wonen en te werken, maar ook om te winkelen, te ontmoeten, te ontspannen en te genieten. Vandaar dat ingezet wordt op een verantwoord aanbod aan culturele, sportieve of recreatieve voorzieningen.

Trends in vrijetijdsbesteding bepalen vandaag mee de ontwikkeling en aantrekkelijkheid van stad of regio. Het gaat al langer niet meer om het historisch of cultureel aanbod, maar wel over de wijze hoe bezoekers en toeristen dit willen ervaren. Het functioneren van een hele stad wordt er mee door beïnvloed.

Het is belangrijk om deze bredere approach te gieten in een wervend toeristisch en recreatief beleid. Naast een nicheaanbod zetten steden en gemeenten ook meer in op de landschappelijke beleving als deel van een geheel zodat ook de verblijfsfunctie hierdoor kan versterkt worden.

Ontspanning, cultuur, toerisme, sport, gastronomie, het maakt allemaal deel uit van een strategisch plan toerisme en vrije tijd, dat CityD graag voor jou wenst uit te werken.

Al meer dan 50 jaar zet CityD via de CityD-WES Group in op toeristisch onderzoek voor regio’s en steden, in binnen- en buitenland. Vanuit twee kantoren, nabij de Brugse binnenstad en vanonder de schachtblokken van de mijn van Houthalen-Helchteren, zijn de medewerkers uitstekend geplaatst om kusttoerisme, kunsttoerisme, landschappelijk toerisme nabij het Nationaal Park Kempen-Maasland en industrieel erfgoed beleidsmatig en via gerichte acties nog sterker tot hun recht te laten komen.

Bekijk onze producten


Project in de kijker:


Referenties toerisme & leisure